30 Aralık 2010 Perşembe

BALKABAKLI KAKAOLU KEK

Mevsim gereği balkabağı marketlerde pazarlarda bol bol bulunuyor. Biz genelde geleneksel tatlı olarak tüketiyoruz, ancak farklı tatlılarda da kullanılabilir. Ben kakaolu kekte kullandım.
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı balkabağı rendesi
2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı
Yumurta ve şeker 4 dakika çırpılır. Üzerine süt ve yağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın eklenir çırpılır. Daha sonra rendelenmiş balkabağı ilave edilir, çırpılır. Kek kalıbı yağlanır, kek hamurunun yarısı kalıba dökülür. Kalan yarısı üzerine kakao ilave edilip çırpılır ve hamur kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de 35-40 dakika (piştiğini kontrol edin) pişirilir.
İşte resimler:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder