Hazır puding alıp pişirmek hiç bir zaman adetim olmadı. Hem katkı maddeleri ile ilgili endişelerim hem de lezzetlerini beğenmemem nedeniyle....Genel olarak kendim hazırlayıp pişirmeyi tercih ediyorum. Lezzet dergisini sık sık alırım. Aralık 2010 sayısında "Düş Bahçesi" isimli bir blogda yer alan iki tarife yer verilmiş Bunlardan bir tanesi bir puding. Ben denedim ve hepimiz lezzetine bayıldık. İşte malzemeler:
750 ml süt2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay kaşığı tuz
3,5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
150 g bitter çikolata
200 ml krema
Hazırlanışı:
Süt, yumurta sarıları, şeker, nişasta, vanilya, tereyağ, tuz ve bal tencereye alınır, çırpma teli ile karıştırılarak kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirmeye devam edilir. Koyulaşınca ocaktan alınarak üzerine çikolata ve tarçın ilave edilir. Çikolata eriyinceye kadar karıştırılır. Mikser ile 5 dakika en yüksek ayarda çırpılır. Puding ılık hale gelince, üzerine katılaşıncaya kadar çırpılmış krema eklenir ve karıştırılır. Puding servis kaselerine alınır, buzdolabında 3 saat bekletilir.
NOT: Vanilya için ben Otker'in Gourmet Vanilini kullandım. Aroması çok daha yoğun. Vanilya kokusunu ve aromasını sevenler bunu tercih edebilirler.
www.dusbahcesi.blogspot.com'a teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder