28 Şubat 2011 Pazartesi

Elmalı ve cevizli irmik tatlısı

Evde tatlı olmazsa olmazlardansanız, her gün hem hafif hem de lezzetli olan tarifleri araştırırsınız. Bu tarif işte tam da bu cinsten. İçine hiç yağ ilave etmiyorsunuz. 

İşte malzemeler:
1 L süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta
6 çorba kaşığı irmik

Üzeri için:
3 elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı üzüm
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Süt, şeker, irmik, vanilya, nişasta bir tencereye alınır. Karıştırılarak, kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir. İrmikli tatlı bir tepsiye alınır.
Elmalar soyulup küp küp doğranır. Üzerine şeker ilave edilir ve sotelenir, üzerine tarçın eklenir. Pişince üzerine ufak parçalar haline getirilmiş ceviz ve kuru üzüm ilave edilir. Hazırlanan elma-ceviz-üzüm tatlının üzerine yayılır. Buzdolabında 3-4 saat bekletilerek servis edilir.


1 yorum: