21 Ağustos 2011 Pazar

Puantiyeli tunik

Diki dikmek zevkli ama zaman alan bir iş. Güzel bir hobi. Sonuçta ortaya çıkan şey kullanabileceğiniz bir eşya oluyor. Beğendiğiniz bir kumaş parçası, istediğiniz bir modelde ortaya çıkıyor.
Tabii siz dikiş dikinceeeeeee, etrafınızdakiler de mutlaka bir şeyler düşüyor. Yakın bir arkadaşımın aldığı kumaş ile ne yapabileceğimizi düşündük. O dergilerden birinde bir model beğendi. Aradan zaman geçti, ben dergiyi karıştırmışım, gidip farklı bir model diktim.
Büyük bedende verilmiş olan bu tunik aslında daha da uzatılarak elbise yapılabilir. Dikişte kol takmak hemen öğrenilecek bir şey değil. Ben de şimdilik kollu modellerle karşılaştığımda biraz tırsıyorum açıkçası. Amaaaa işte size hem kollu hem de kolay bir model. Halk arasında "reklam" kol denen şey aslında "reglan kol" muş. Bu kolda prova falan yapmanıza gerek kalmadan doğrudan parçaları birleştiriyorsunuz.
Arkadaşım için diktiğim reglan kollu tunik için yakada beyaz renkli biye kullandım. Kolların uç kısmına ise içten kurdele geçirdim. Ben de mutlu oldum, O daaa.....


1 yorum:

  1. Kadriye yokuş3 Ocak 2013 05:37

    Puantiye herşeye mi yakışır ya :) Ama biraz daha mat olmalı sanki. Şu rengini çok beğendim ben http://www.modaliva.com/pinfo.asp?pid=250

    YanıtlaSil