11 Kasım 2010 Perşembe

Bitki düzenlemede ilginç fikirler



Dekorasyon sınır tanımıyor. Geçmiş yıllara oranla, insanlar yeniliklere, farklılıklara daha sıcak bakıyorlar. Hatta sıcak bakmanın ötesinde yenilik ve farklılık arıyorlar. Konu çiçekler olunca eskiden sadece kahve renkli plastik saksılar ve yine sıradan renklerde toprak saksılar vardı. Şimsi herhangi bir çiçekçide veya markette bile rengarenk çeşit çeşit saksı görüyoruz.











Ancak saksı satın almak yerine kendi saksılarımızı da yapabiliriz. Veya elde mevcut bulunanlarla bitkileri farklı kombinleyebiliriz.
Mesela üstteki resimde bir kaktüs türü bir heykelin üzerine yerleştirilmiş, daha doğrusu heykele dikilmiş. Heykel ve seçilen bitki türü oldukça uyumlu. Görüntü de müthiş....





Yukarıda görülen saksı da güzel tasarımlar yapmak için oldukça kullanışlı. Saksıda yer alan her bir küçük çıkıntıya birbiri ile uyumlu bitki türleri dikilebilir.



Yukarıda görülen resimde benzer bir mantık izlenmiş.




Büyükşehirlerde her zaman büyük balkonlu bir eve sahip olamayabiliriz. Bu durumda mevcut küçük alanı en verimli şekilde kullanmak gerekiyor. Duvarlara monte ebilebilen saksılar burada imdadımıza yetişiyor.


Uzun kıl günleri başlamasına rağmen, şimdiden yaz günleri için balkonlarımızı nasıl düzenleyeceğimizi hayal etmek insana canlılık veriyor:)
























































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder