22 Kasım 2010 Pazartesi

SAKSILARI YENİLEYELİM

Bitkiler bir bağımlılık...Eğer kendi elinizle bir çiçeği eve getirdiyseniz, bilin ki daha sonrakiler de gelecektir. Evdeki bitki populasyonu arttıkça, onlarla birlikte artan bir başka şey de saksı ihtiyacıdır. Piyasada çeşitli ihtiyaçlara hitap eden çok çeşitli saksı türleri bulunuyor. Ama ben alacaksam mutlaka rengarenk, süslü saksılar alırım, evimi renklerdirsin isterim derseniz, bu noktada harcayacağınız para miktarı da yükselecektir. Evet, yeni saksılar almak güzel...Ancak, evdeki malzemelerle de kendi saksılarımızı yapabiliriz veya yenileyebiliriz.
Ben aşağıda gördüğünüz tencereyi yıprandığı için artık kullanmıyorum, iç kısmında deformasyon var. Uzun süredir dolapta duruyordu. Geçen gün aldığım fittonia ve pepperonia isimli çiçekleri koyacak saksı bulamayınca imdadıma yetişti.


Ve işte sonuç da bu oldu...İç mekan bitkileri olduğu için odaya yere koydum. Oldukça da güzel durdular.



"How to Make Maven's Mosaic Flower Pot" yukarıdaki video ilginizi çekebilir. Evdeki saksılardan sıkıldıysanız ve elinizde toprak bir saksı varsa denemeye değer. Bu şekilde renklerinden sıkıldığımız saksıları ev dekorasyonuna uydurabiliriz veya yapacağımız değişikliklerle evimize farklı bir hava katabiliriz.
Bir de aşağıdaki bağlantıda göürüldüğü gibi ağaç kütüklerinden de saksılar yapılabilir. Tabii bunun için profesyonel alete ihtiyaç var.Ama tanıdık bir marangozunuz varsa zor bir şey olmayacaktır.
http://aroundthewoods.com/flowerpot.shtml










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder