11 Aralık 2011 Pazar

KANAVİÇE SERÇELER....

Çarpı işi: kanaviçe....Çeşit çeşit dergiler var. Bir tanesi dergi satan tüm marketlerde bulunuyor. Diğerleri ise yabancı ve tuhafiyelerden temin edilebilir. Ünlü ressamların tablolarının bile kanaviçe haline getirilmiş şemaları bu dergilerde mevcut. Çarpı işini yapmak için özel bir eğitim almaya gerek yok. Sadece o da pek çok el işi gibi sabır istiyor. Şemaları takip edebilecek dikkat ve elbette şema karmaşıksa bunu görebilecek göz. Serçeler benim bu konudaki ilk çalışmam. Hiç aklımda yokken, serçe motifini görünce denemek istedim. Kitapta 3 motif vardı, ben ikisini de denedim.

 yaz kış bizimle olan bu minik kuşları her zaman çok sevmişimdir. Bu kuşlar neredeyseler oranın yerlisidirler. Soğukta, sıcakta her daim orada yaşarlar...Tıpkı bizler gibi. Yağmurdan sonra su birikintilerinde banyo yapmalarını izlemek ayrı bir keyif.
 Bu küçücük kuşlar, tüylerini kabarttıkları zaman boyutlarının nerdeyse iki katına çıkabilirler. Dallarda sürüler halinde oturup tüylerini kabartmalarına ise bayılıyorum...
 Evde beslenemeyeceğine göre, bu çok sevdiğim kuşu evime bu şekilde taşıdım. Henüz pano mu yastık mı yapacağıma karar vermedim ama sabırla yaptığım bu çalışmayı çok sevdim....

1 yorum:

  1. becerikli kankim benim, yine dokturmussun, harika olmuslar. bunlardan harika yastik kiliflari olabilir, ellerine saglik. opuyorum cok!

    YanıtlaSil