17 Ocak 2012 Salı

TAVŞAN LAVANTA KESELERİ

Lavanta kokusu en sevdiğim kokular arasında. Dolap içine veya odalara lavanta keseleri yerleştirmek ise bir alışkanlık. Tavşan şeklinde hazırladığım bu lavanta keseleri ise çok küçük değil. Duvara asılabilceği gibi dolap içine de asılabilir.  Bu keseleri hazırlamak için önce bir kağıda tavşan şekli çizip kestim. Daha sonra, kumaşa sabunla kalıbı geçirdim. kalıbı kestikten sonra, ön yüzüne bir cep, arkasına ise yuvarlak bir kumaş kesip kuyruk yaptım.
 Önde bulunan ceplere tül içine koyduğum lavantayı yerleştirdim. Kokusu geçtiğinde yenilemek böylelikle daha kolay olacak....
 Tavşanların karın kısmını farklı renk kumaştan yaptım. Bunun için karın kısmına uygun oval bir kumaş parçası kesip aplike ile gövdeye monte ettim. Aplike için tela kullanıldığında çok daha iyi oluyor elbette...
 Tavşanların burunlarını küçük bir parça keçe ile yaptım. Yapıştırma da bir yöntem ama ben keçeyi kumaşa diktim. Gözlerini ise iplikle yaptım.
 Arkadaki kuyruk bu resimde görülüyor. Tavşanı asabilmek için kulaklarının orta kısmına bir kurdeleyi dikmeden önce yerleştirdim.
 tek yapmanız gereken istediğiniz şekli çizip kumaşa aktarmak. İçlerini ise boncuk elyafla doldurdum....

3 yorum:

  1. Merhaba,
    Sizi yeni keşfettim. İzlemeye aldım bile. Ben acemi dikişçilerdenim ama siz hiç öyle durmuyorsunuz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, geçen yıl şubat ayında ilk kez dikişl makinesinin başına oturdum...ama zamanla gelişiyor, deneye deneye ...:))

      Sil
  2. çok sevimli olmuşlar ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil