1 Aralık 2010 Çarşamba

DEKORATİF ŞİŞE GİYDİRME-YILBAŞI İÇİN

Yeni yıl yaklaşırken, yılbaşı yemeğinde neler hazırlayacağımı düşünmeye de başladım. Masada duran şişeler için dekoratif bir kılıf hazırlamanın güzel olacağını düşündüm ve hazırlamaya başladım. Kılıfı dikmek için kot kumaşı kullandım. Boyutunu da normal bir şişeye göre yaptım.

Kumaşın alt ve üst kızımlarını içeri doğru kıvırıp diktim. Ancak üst kısmını kıvırırken payı daha fazla bıraktım. Buradan bir şerit geçirmeyi planladım. Üst kısım şişenin boyun kısmının başlangıcına denk gelecek şekilde yaptım. Kılıfın üzerine yapacağım süslemeler için ince, farklı renklerde keçeler kullandım. Tema yılbaşı olduğuna göre, kardan adam, noel çorapları vb. şekiller kullandım.

 Siyah renk iplikle kestiğim keçe şekilleri kot kumaş üzerine monte ettim. Siyah renk iplikle kenarlarından diktim, dikiş izinin belli olması daha hoş bir görüntü sağladı.
 Yukarıdaki gibi keçeleri monte ettikten sonra farklı renklerdeki puletlerle dekora renk ve hareketlilik kazandırmak istedim.
 Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi, puletleri diktim. Kumaşın iki ucundan birleştirdim. Kırmızı renk keçeden uzun bir şerit bırakarak, üst kısımda daha önce hazırladığım boşluktan geçirdim.
 İşte şişe hazır....


Yeni yılda masamıza hoşluk katması dileğiyle...

1 yorum: