7 Aralık 2010 Salı

PORTAKALLI KUŞ ÜZÜMLÜ ALTIN KEK





MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3-3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı zerdeçal
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 kahve fincanı kuş üzümü

HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker mikserle 3-4 dakika çırpılır. Üzerine 1 bardak yağ ve 1 bardak süt ilave edilir ve çırpılır. Portakal rendelenir. Ben portakalı rendelemiyor, kabuğunu beyaz yerlerine gelmeyecek şekilde soyuyor ve rondodan geçiriyorum. Bu şekilde portakal kabukları neredeyse un haline geliyor. Çok küçük olmaları nedeniyle aromasını daha güzel veriyor. Portakal kabuğu ve 1 çay kaşığı zerdeçal da karışıma ilave edip çırpılır. Ardından un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. 3 bardak un ilave edilip çırpılır. Daha sonra kıvamına bakılarak kalan un eklenir. Kek unu akışkan olmalı ancak çok da kıvamsız, fazla akışkan olmamalıdır. En son olarak 1 kahve fincanı kuş üzümü ilave edilerek çırpılır. 180 C önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.
Zerdeçalın hafif toprak aroması keke hoş bir tat veriyor. Bunun yanı sıra zerdeçalın safran sarısı rengi kekin parlak sarı olmasını sağlıyor.

Yukarıdaki resim fırına girmeden önce...Ben daha güzel kabarması için keki fırına vermeden önce, yaklaşık 10 dakika bekletiyorum. 


Kek pişti....
 İşte kek dilimleri...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder